Mijn vader had vroeger een autogaragebedrijf. Aan het eind van iedere werkdag maakte hij structureel zijn gereedschap schoon. En als hij er geen tijd voor had dan werd ik opgetrommeld voor dit karweitje.

Zijn filosofie was dat je goed voor je gereedschap moet zorgen. Daar ben ik het helemaal mee eens.

Ik kan me nog herinneren dat ik jaren geleden een afspraak had met een websitebouwer. Hij was midden twintig en had al een aantal jaren ervaring in zijn vakgebied. Toen ik bij hem thuis werd uitgenodigd om de details te bespreken over mijn project, viel me op hoe smerig zijn Macbook was.

Ik dacht bij mezelf: als jij zo met je eigen spullen omgaat, hoe ga je dan wel niet met mijn website om? We zijn een klein project gestart, maar hebben nooit serieus doorgepakt. Het klikte niet tussen ons.

Jouw gereedschap is heilig, of het nu een zaag, macbook of een koksmes is! Het zorgt ervoor dat jij je beste werk kunt leveren. Behandel je gereedschap met liefde en onderhoud het in een topstaat. Dat is hoe je je beste werk levert.