Ronnie Couwenberg

Ronnie is een bevlogen coach en inspirator die gespecialiseerd is in leiderschap, brand identiteit, productiviteit en het ontwikkelen van culturen waarin optimaal gepresteerd wordt. De afgelopen 20 jaar heeft hij een toolbox van strategieën samengesteld die impact hebben op persoonlijke- en business ontwikkeling.

Als voetbaltrainer werkte Ronnie onder andere als jeugdtrainer voor PSV Eindhoven. Ook begeleidde hij voetbalprojecten in Japan en China en was daarnaast nog jarenlang hoofdtrainer in de top van het amateurvoetbal. Hij bestudeerde performance experts in zowel sport als business, liet zich begeleiden door meditatieleraren in India en intergreerde effectieve meditatietechnieken in zijn leven. Ronnie werkt samen met ondernemers, leiders, artiesten en topsporters en helpt hen het beste uit zichzelf en uit hun business te halen.

Drive

Ken jij iemand die bij zijn geboorte de handleiding: “Op deze manier haal je het beste uit je leven” heeft gekregen? Ik niet. Het is een proces van zelfonderzoek, leren van rolmodellen en van vallen en opstaan. De vraag “hoe leef ik mijn beste leven” heeft me dan ook altijd gefascineerd.

Op zoek naar antwoorden heb ik in de loop der jaren drie dingen ontdekt die me energie geven: het voortdurend investeren in mijn eigen persoonlijke ontwikkeling (groei = leven), waardevolle relaties creëren en onderhouden (emotionele connectie) en anderen helpen om het beste uit zichzelf, relaties en business te halen (impact creëren).

Business op topsportniveau

De afgelopen 20 jaar heb ik een toolbox van strategieën samengesteld die impact hebben op persoonlijke- en business ontwikkeling. Als voetbaltrainer heb ik jaren in een prestatieklimaat gewerkt en daardoor veel ervaring met groepsprocessen, talentontwikkeling, leiderschap en het creëren van culturen waarin optimaal gepresteerd wordt. Ik heb performance experts in zowel sport als business bestudeerd, mezelf verdiept in bewustwording en meditatie en veel ervaring opgedaan als coach van ondernemers, leiders, artiesten en topsporters.

Eén van de belangrijkste inzichten die ik in de topsport geleerd heb is dat we alles terug kunnen brengen naar: ‘iets werkt wel of iets werkt niet’. Als je het beste uit je business, relaties en jezelf wilt halen, dan ‘moet’ je een mindset ontwikkelen die net zolang doorzet totdat je een oplossing vindt en ‘iets’ gaat werken. Ik heb ook geleerd dat wat vandaag voor je werkt, misschien morgen helemaal niet meer voor je werkt. Dat maakt leren, ontdekken en bijsturen tot een doorlopend proces.

Mijn bijdrage

In de topsport worden grenzen verlegd omdat sporters iedere dag competitie spelen om verbeteringen door te voeren. Ondernemers en leiders die zowel zelf als met het bedrijf top willen presteren, moeten ook iedere dag de competitie aangaan om vooruitgang te boeken. Als coach en inspirator ondersteun ik ondernemers en leiders in het proces van het doorvoeren van verbeteringen en help ik ze met:

1. Zaken vanuit een nieuw perspectief te bekijken.
Nieuwe perspectieven leiden tot nieuwe inzichten waaruit betere keuzes voortkomen.  

2. Het inspirerend verwoorden van de team of business identiteit.
Het verwoorden van het ‘wat’, ‘hoe’ en ‘waarom’ vormt het fundament van je team of business identiteit.

3. Het kraakhelder omschrijven van het businessplan op 1 A4.
Een goed businessplan is je kompas en geeft op 1 A4 helder weer wat ambities, doelen, strategieën en de te ondernemen acties zijn.

4. Het ontwikkelen van een prestatiecultuur en leiderschapsvaardigheden.
Een prestatiecultuur vraagt om duidelijkheid, hoge normen en commitment. Inspirerend en daadkrachtig leiderschap speelt hierbij een sleutelrol.

5. Het gebruiken van de juiste digitale tools om productief te zijn.
Optimaal presteren vraagt om overzicht in projecten, verantwoordelijken, taken en effectieve communicatie. De juiste digitale tools zijn hierbij onmisbaar.

Ik vind het een geweldige uitdaging om je te helpen het beste uit jezelf, je team en je business te halen. Als je interesse hebt om met me samen te werken dan drink ik graag ter kennismaking een bakkie met je.

Groet,

Ronnie Couwenberg