Over Ronnie

Ronnie Couwenberg coacht en traint ondernemers, topsporters en professionals die het beste uit zichzelf willen. Hij helpt hen bij: identiteitsontwikkeling, het toepassen van effectieve mindset strategieën en bij het creëren van teamculturen waarin optimaal presteren centraal staat. Ronnie verzorgt ook workshops en keynotes die helpen bij het bevrijden van potentieel en het verleggen van grenzen.

Ervaring

Ronnie heeft zeventien jaar ervaring als voetbaltrainer en werkte onder andere als jeugdtrainer bij PSV, begeleidde voetbalprojecten in Japan en China en was daarnaast jarenlang trainer in de top van het amateurvoetbal. Acht jaar combineerde hij zijn voetbalpassie met een baan als sportinstructeur bij de Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven. Hij verdiepte zich in meditatie en reisde naar India om zich te laten begeleiden door verschillende meditatieleraren. Ronnie hecht veel waarde aan innerlijke rust en ziet het dan ook als een basisvoorwaarde voor een kwalitatief leven en om optimaal te presteren.

Visie

Ronnie is geen aanhanger van één enkele leergang, filosofie of methodiek. Door het samenwerken ‘met’ en het bestuderen van vele topcoaches, zijn levenservaring en het voortdurend investeren in zijn persoonlijke ontwikkeling heeft hij zijn eigen visie ontwikkeld over bewust leven, presteren en identiteits- en teamontwikkeling. Het uitgangspunt van Ronnie luidt dan ook: “iets werkt of iets werkt nóg niet. Het is aan ons om net zolang te onderzoeken en door te zetten totdat iets gaat werken.” En wat vandaag voor je werkt, hoeft morgen niet meer voor je te werken. Dat maakt leren, ontdekken en bijsturen tot een doorlopend proces.

Stijl

Ronnie werkt resultaatgericht met aandacht voor de relatie. Als coach is hij aangenaam confronterend, vlijmscherp in de vraagstelling, een goede luisteraar, schroomt hij niet om de vinger op de zere plek te leggen en helpt hij je zaken in het juiste perspectief te plaatsen. Zijn workshops en keynotes worden omschreven als energiek, inspirerend en praktisch.

 

Ondernemer – Michel van de Sande, over business coaching Costa Rica

Hardstyle DJ ‘B-Front’ over zijn samenwerking met Ronnie

Wil je investeren in jezelf op topsportniveau?

Testimonials

Ronnie is puur, enthousiast en inzichtelijk. Voor mij is hij uitgegroeid tot een vertrouwenspersoon die je een spiegel voorhoudt. Gedreven door passie en gespecialiseerd in mindset-coaching laat Ronnie ons inzien dat mindset meer bepalend is voor succes dan talent.

Mario CapteinVoormalig directeur Helmond Sport

Regelmatig sparren we samen over teamontwikkeling, groepsprocessen of andere interessante onderwerpen. De gesprekken geven structuur, richting en zijn leerzaam. Ronnie zet mij elke keer weer aan het denken en houdt me simpelweg een spiegel voor.

Frank van KempenCoach betaald voetbal

Ronnie heeft mij geholpen om mijn mindset als ondernemer te veranderen. Het belangrijkste inzicht wat ik geleerd heb is: leg de nadruk op wat je komt brengen en niet op wat je komt halen. Dit was een 180 graden verandering in mijn denken, en dit heeft me als ondernemer al heel veel positieve dingen gebracht. Ik kan Ronnie van harte aanbevelen als sparring partner of coach.

Laura ConradiOnderneemster

Door mijn verleden en alles wat ik heb meegemaakt, had ik veel woede en verdriet in me waar ik me geen raad mee wist. Ik was nog boos op alles en iedereen die me pijn heeft gedaan. Dankzij Ronnie en het mediteren ben ik anders gaan denken. Veel positiever. Ik heb geleerd om te vergeven in plaats van de woede in me op te sluiten en boos te blijven. Ik heb geleerd om los te laten hoe moeilijk ik het vond en hoeveel verdriet ik had. Ik heb altijd gedacht dat het mij nooit zou lukken, maar dankzij de gesprekken met Ronnie Couwenberg is het mij ook gelukt en dat geeft me veel rust. Ik heb ook geleerd van mezelf te houden en mezelf te waarderen.

Homeira JawanbakhtTandartsassistente

Vanaf onze eerste ontmoeting, ongeveer 10 jaar geleden, voeren Ronnie en ik regelmatig lange gesprekken. Het onderwerp is dan vaak hoe het leven zich aan ons ontvouwt en hoe we daar het beste op kunnen reageren met onze mindset, ons handelen, onze focus. Kortom: hoe we kunnen omgaan met de nieuwe realiteit van het NU. Ronnie heeft daar een heel goede kijk op! Hij heeft de gave om kwaliteiten als intuïtie, wijsheid, kennis, duidelijkheid en inzicht samen te brengen en te verwoorden.

Ronnie kan ook heel confronterend zijn als dat nodig is. Maar het enige waarmee hij je confronteert is JE ZELF. Om iets duidelijk te maken gebruikt Ronnie vaak metaforen en verhalen en ervaringen uit zijn eigen leven. Ronnie is liefdevol en geduldig en kan heel goed luisteren. Voor mij is hij een leraar, alles wat hij mij leert is voor mij heel waardevol.

Claartje BakenCoach

Dankzij de persoonlijke gesprekken met Ronnie heb ik de juiste balans kunnen vinden tussen werk en privé. Ik geniet weer van de leuke dingen thuis en in die mindset ga ik ook van én naar het werk. Soms is het niet leuk om geconfronteerd te worden met je gedrag en wat je doet, maar Ronnie is straight to the point en draait nergens omheen. Dit is wat ik nodig had om zo te veranderen en de balans terug te vinden in mijn leven.

Ruud van RensDocent middelbaar onderwijs