Er zijn geen grote of kleine momenten, elk moment is uniek, bijzonder en waardevol. Geniet van ieder moment dat het leven je geeft.

Hallo ik ben Ronnie.

Als coach, spreker en inspirator op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, leiderschap en bewustzijn help ik mensen het beste uit zichzelf te halen. Ik heb zeventien jaar ervaring als voetbaltrainer: werkte voor PSV Eindhoven, begeleidde vele voetbalprojecten in Azië en was werkzaam in de hoofdklasse van het amateurvoetbal. Als sportinstructeur werkte ik acht jaar voor de Geestelijke Gezondheidszorg Eindhoven.

Zelfonderzoek

In de sport, gezondheidszorg en als ondernemer heb ik ontdekt, dat naast de drive om het beste uit mezelf te halen, ik ook behoefte heb aan innerlijke rust en spirituele diepgang. Ik ging vragen onderzoeken zoals: Wie ben ik? Waarom doe ik wat ik doe? Wat geeft mijn leven betekenis? En, hoe creëer ik een inkomen vanuit mijn passie?

Al deze vragen hebben me aangezet tot een intens proces van zelfonderzoek. Ik bestudeerde thema’s zoals: persoonlijk leiderschap, piek performance, flow en meditatie. In 2015 reisde ik naar het OSHO International Meditation Resort in het Indiase Pune. Hier leerde ik van verschillende meditatieleraren en kwam in aanraking met meditatie- en ademtechnieken waarvan ik het bestaan niet kende, maar waarvan ik direct voelde dat ze waardevol voor me waren.

Alhoewel ik door gericht zelfonderzoek al veel vragen beantwoord heb, zijn er nog vele onbeantwoord en op sommige vragen zal ik nooit antwoord vinden. Maar ook dat is prima, ik heb leren leven met open vragen; dat maakt het leven avontuurlijk, onvoorspelbaar en mysterieus.

Vallen, opstaan en weer doorgaan

Uit ervaring en door het werken met veel mensen uit verschillende culturen, weet ik dat het beste uit jezelf halen, een hele uitdaging is. Niemand wordt geboren met een kant en klare handleiding met daarin: leef je beste leven op deze manier. Het is een proces van vallen, opstaan en weer doorgaan. Hiervoor is reflectie, moed, energie en doorzettingsvermogen nodig.

Wat ik ook geleerd heb, is dat het leven je altijd feedback geeft; iets werkt of iets werkt niet — zo simpel is het. Het is aan jou en mij om net zolang te onderzoeken en door te zetten, totdat iets werkt. En wat vandaag voor je werkt, hoeft morgen niet meer voor je te werken. Dat maakt leren, ontdekken en bijsturen tot een doorlopend proces.

Doorbraken creëren

Wat ik veel zie, is dat mensen oplossingen willen voor hun problemen. Dit terwijl het in mijn ogen vooral gaat om een leven te creëren dat je graag wilt. Om doelen te realiseren die echt belangrijk voor je zijn, die je spirit werkelijk tot leven brengen.

Een doorbraak creëren betekent een nieuwe kwaliteit van leven vergaren, oftewel dingen mogelijk maken. Stappen zetten in je carrière, je verbinden met nieuwe mensen, een gezonde levensstijl ontwikkelen, meer geld verdienen of je ambities realiseren. Wat het ook is, als je een doorbraak wilt creëren moet je op een diep niveau weten wie je bent, wat je drijft en hoe je je ambities vertaalt naar concrete resultaten. Het gaat dan om: zaken in het goede perspectief zien, helder formuleren wat je wilt en waarom je dit wilt, onzekerheden en angsten overwinnen, je mindset ontwikkelen en effectieve strategieën toepassen. Want, hoe overtuigd je ook bent, je boekt geen vooruitgang als je de verkeerde strategie toepast.

Een doorbraak gaat altijd volgens het proces van bewustzijn naar bewust doen. Eerst bewustzijn, dan bewust doen en dan verander je net zolang van aanpak totdat je creëert wat je graag wilt realiseren. Dat is hoe jij en ik nieuwe mogelijkheid scheppen en dat is mijn missie: jou helpen om dingen mogelijk te maken.

Ronnie