Tools die je helpen om je
business succesvol op te
zetten of verder uit te breiden

Welkom op mijn resource pagina!

Ben je bezig met het opzetten of verder uitbreiden van je onderneming? Hier vind je een overzicht van inspirerende boeken en online diensten. Alles heb ik zelf getest en veel van deze diensten zijn cruciaal voor het runnen van mijn business.

Sommige van onderstaande links zijn affiliate links. Dit betekent dat als je ervoor kiest om het product te kopen, ik daarover een commissie ontvang zonder extra kosten voor jou. Ik deel alleen tools waar ik zelf 100% achter sta. Mogelijk helpen ze ook jou je doelen te realiseren. Succes!

Meest Aanbevolen

Tools die je business boosten

Vanaf € 3,95/maand

Siteground

#1 Voor het hosten van websites en blogs

Mijn website wordt gehost via Siteground. Waarom? Omdat ik een supersnelle website belangrijk vind, omdat het erg makkelijk is om je WordPress site/blog te installeren met hun 1-click Installer, en omdat de klantenservice uitstekend is.

Als je je eerste website gaat bouwen, beveel ik Siteground aan. Je hostingpakket staat al klaar vanaf € 3,95/maand.

Convertkit

Voor het bouwen en
automatiseren van e-maillijsten

Convertkit is een krachtig platform voor e-mailmarketing. Het helpt je om op een heel simpele manier informatie van je potentiële en huidige klanten te verzamelen. E-mails automatiseren, activiteiten labelen, groeperen – alles is makkelijk te organiseren.

Typeform

Interactief communiceren
met anderen

Via typeform kun je op een interactieve manier communiceren met anderen. Onder het kopje” werk met mij, zie je verschillende voorbeelden hoe ik Typeform gebruik.

Enfold

Enfold

Intuïtief en responsive
Wordpress thema

Op zoek naar een thema voor je WordPress site? Enfold is makkelijk in te stellen, het is flexibel, intuïtief en betaalbaar. Het is ook responsive. Dit betekent dat het scherm van je website zich automatisch aanpast aan smartphone of tablet.

Ontdekken

Ontdek waardevolle tools voor jouw business

 • Onmisbare software voor tracking van data

Met Bitly kun je heel makkelijk je favoriete links op het web inkorten, managen en analyseren. Bitly kun je integreren met vele andere programma’s en is echt een top tool. Iedere maand bieden ze je gratis 5000 bitlinks en ik krijg ze niet opgemaakt :). 

 • Het beveiligen van wachtwoorden en inloggegevens

We hebben zoveel wachtwoorden en inloggegevens dat je het overzicht makkelijk kwijt kunt raken. Met 1Password is dit verleden tijd. Het goed beveiligen van je inloggegevens, wachtwoorden, documenten etc. is essentieel. 1Password is de oplossing. Zowel beschikbaar voor Windows als voor de Mac-gebruiker.

 • Het plannen en automatiseren van je marketing activiteiten

Dit nieuwe programma gebruik ik pas sinds kort. Het helpt me met het plannen van marketing, blogpost en evenementen. Maar de echte kracht van Coschedule is dat het programma alles organiseert rondom het publiceren van je social media.

Je maakt een bericht, en Coschedule plaatst het op alle social media-kanalen die jij hebt geselecteerd. Ze hebben een fantastisch tracking programma geïntegreerd waardoor je snel ziet welke post het goed doet en welke niet! En dat alles in een overzichtelijk dashboard. Je kunt het twee weken gratis uitproberen. Super programma, dat me veel werk uit handen neemt.

Buffer is krachtige software die je helpt met het snel verspreiden en plannen van je social media-berichten. Handige software die je veel tijd bespaart en waarmee je direct een helder overzicht hebt van al je social media-accounts. 

 • Starten met je eigen podcast

Spreaker gebruik ik als host om alles rondom mijn podcasts te organiseren. Begin je net met podcasten? Of ben je aan het onderzoeken welke host service bij je past? Dan is Spreaker zeker de moeite waard. Spreaker is een van de weinige kwalitatieve aanbieders waar je een gratis account kunt aanmaken en direct kunt beginnen met je podcasts.

 • Voor het bouwen van je eerste website

Mijn website wordt gehost via Siteground. Waarom? Omdat ik een supersnelle website belangrijk vind, omdat het erg makkelijk is om je WordPress site/blog te installeren met hun 1-click Installer, en omdat de klantenservice uitstekend is.

Als je je eerste website gaat bouwen, beveel ik Siteground aan. Je hostingpakket staat al klaar vanaf € 3,95/maand.

Op zoek naar een thema voor je WordPress site? Enfold is makkelijk in te stellen, het is flexibel, intuïtief en betaalbaar. Het is ook responsive. Dit betekent dat het scherm van je website zich automatisch aanpast aan smartphone of tablet.

Enfold is een kwalitatief hoogstaand thema, op de website van Envato hebben ruim 7600 mensen het Enfold thema met vijf sterren gewaardeerd.

 • Communicatie software, Webinars, Skype/FaceTime opnames

Makkelijk contact maken met anderen via Skype. Via video of alleen via audio waar jij voor kiest. Het basis abonnement is volledig gratis te gebruiken.

De software van Ecamm (Mac) gebruik ik voor het opnemen van mijn podcast interviews via Skype of FaceTime. De opname bestanden verplaats ik daarna snel en eenvoudig naar het programma: Garageband, van Apple, waarmee ik de de bestanden verder kan bewerken.

Het zoeken naar goede webinar software kan een hele klus zijn, zo ervaarde ik dat tenminste. Het opzetten van webinars met Clickmeeting is snel en simpel. Het is een hele krachtige tool. Je kunt het 30 dagen gratis uit proberen.

 • Gebruik kwalitatieve foto’s voor je website

Ik gebruik Depositphotos voor het verkrijgen van rechtenvrije foto’s voor mijn website, blogs en social media. Op Flickr kun je ook veel gratis foto’s vinden en downloaden, maar daar zit wel heel wat meer werk in. Persoonlijk wil ik daar mijn tijd niet aan besteden. Depositphotos biedt je ook aantrekkelijke abonnementen als je niet zoveel foto’s gebruikt.

 • Cloudopslag

Dropbox is de Godfather van Cloud Services. Je maakt snel een gratis account aan en krijgt daarbij enkele GB aan gratis opslag.

 • Software die schrijven leuk maakt

Scrivener is software om te schrijven. Scrivener is echt een top programma voor iedereen die schrijft van e-books, tot blogs en boeken. Als je er eenmaal mee begint te werken, vraag je jezelf af hoe je ooit zonder hebt gedaan. Scrivener is wel een programma waar je tijd vrij voor moet maken om ermee te leren werken. De basis heb je snel genoeg onder de knie, maar er zitten veel geavanceerde functies op. De ontwerpers van Scrivener bieden je vele gratis video tutorials die je snel op weg helpen. Probeer Scrivener voor Windows

Heb je behoefte om Scrivener snel echt goed te leren kennen?
Volg dan deze cursus: Learn Scrivener Fast

 • Juridisch, administratie en financiën

Mollie regelt al je online betalingen in binnen- en buitenland met één koppeling. Je koppelt Mollie snel en eenvoudig aan je bankrekening of boekhoudpakket. Je betaalt per transactie. Dus geen opstartkosten of een vast maandbedrag.

PayPal maakt het mogelijk om online te betalen, geld te verzenden en betalingen te ontvangen zonder dat je financiële gegevens kenbaar worden gemaakt. Het enige wat je nodig hebt is een e-mailadres dat is gekoppeld aan je PayPal-account. Sommige software is alleen via Paypal aan te schaffen. PayPal is onmisbaar bij (online) ondernemen.

Je boekhouding bijhouden is tegenwoordig makkelijker dan ooit. Een van de beste keuzes die ik ooit heb gemaakt, is het digitaliseren van mijn boekhouding. e-Boekhouden is simpel, overzichtelijk en ze hebben een fantastische support-afdeling. Simpele video tutorials maken je wegwijs, als je niet veel van boekhouden afweet. Kom je er niet uit, dan kun je altijd bellen of mailen met de helpdesk. Ze helpen je direct. 

Legalloyd regelt de juridische zaken rondom je onderneming. Niemand geeft graag (veel) geld uit aan het opmaken van contracten, algemene voorwaarden, privacy policy en ga zo maar door. Toch zijn deze zaken belangrijk voor je onderneming en Legalloyd heeft mij hierin fantastisch geholpen voor een betaalbare prijs. Ze werken met verschillende abonnementen, dus je kunt kiezen wat voor jou het beste past.

 • Automatiseren van je e-maillijst

Convertkit is een krachtig platform voor e-mailmarketing. Het helpt je om op een hele simpele manier informatie van je potentiële en huidige klanten te verzamelen. E-mails automatiseren, activiteiten labelen, groeperen – alles is makkelijk te organiseren. Je kunt heel gericht inspelen op de behoefte van jouw klanten.

Na veel experimenteren kan ik met zekerheid zeggen dat Convertkit mijn business een heel stuk makkelijker maakt.

Boeken

Inspireer jezelf

Goede boeken heb ik altijd beschouwd als kleine diamantjes. Schrijvers openen hun ziel voor je, ze lenen hun geest aan je. Ik ben dankbaar voor de schrijvers die de moeite hebben genomen om hun visie oprecht en zorgvuldig te verwoorden. Zij stellen ons in staat om enorme sprongen in onze ontwikkeling te maken.

Ik heb veel goede boeken gelezen, maar een aantal springen daar bovenuit. Onderstaande boeken hebben mij geïnspireerd, waardevolle informatie opgeleverd en invloed gehad op mijn manier van denken en doen. Dankjewel schrijvers.

 • Excellent presteren en mindset

Win Forever

Auteur: Pete Carroll

Leidinggeven begint met het exact kunnen verwoorden wat je wilt, waarom je dit wilt en hoe je dit wilt. Ik ben weinig coaches tegengekomen die hun filosofie zo fantastisch hebben verwoord zoals Carroll. Ik was helemaal euforisch over de manier waarop hij zijn leven, zijn ups en downs als coach had beschreven en hoe hij zichzelf uiteindelijk ertoe gezet heeft om zijn filosofie tot in detail uit te schrijven.

Pete Carroll (1951) is een van de meest succesvolle coaches in het American Football. Hij is een van de drie coaches die zowel de Super Bowl als het nationale kampioenschap College Football heeft gewonnen. Een ‘must read’ voor elke coach/ondernemer die meer uit zichzelf en uit zijn team wil halen.

Relentless

From good to great to unstoppable
Auteurs: Tim S. Grover and Shari Lesser Wenk

Grover traint de beste topatleten ter wereld. Hij werkte vele jaren samen met Michael Jordan en andere topbasketballers onder wie Kobe Bryant. Grover deelt uitgebreid zijn werkwijze en zijn visie over de mindset die nodig is om het allerbeste uit jezelf te halen. Iedereen die fenomenaal wil presteren, haalt waardevolle inzichten uit dit boek.

The art of mental training

A guide to performance excellence
Auteur: DC Gonzales

Dit boek heeft mij van het begin tot het eind geïnspireerd. Gonzales deelt veel waardevolle inzichten, technieken en strategieën die je helpen met het ontwikkelen van een high performance mindset.

The mindful athlete

Secrets to Pure Performance
Auteur: George Mumford

Veel topatleten noemen Mumford hun geheime wapen. Mumford werkte jaren samen met de legendarische basketbalcoach Phil Jackson. In zijn boek geeft Mumford zijn visie op de koppeling tussen prestatiepsychologie en mindfulness meditatie.

Legacy

What the All Blacks can teach us about the business of life
Auteur: James Kerr

Kerr duikt met zijn onderzoek diep in het hart van de All Blacks (dit is de bijnaam van het nationale rugbyteam van Nieuw-Zeeland) en onthult 15 krachtige lessen over leiderschap. De All Blacks worden door velen beschouwd als het meest succesvolle professionele sportteam ter wereld. Over een periode van meer als 100 jaar hebben ze een winstpercentage van 86% en op de wereldranglijst zijn ze nooit lager gezakt dan de derde plaats. Voor de wedstrijd doen ze een Haka, een gemeenschappelijke strijdersdans. Kerr zegt het volgende in zijn boek over de Haka:

“Teams reageren op verschillende manieren op de Haka. Sommige proberen het te negeren, andere lopen vooruit, maar de meeste staan schouder aan schouder en aanschouwen het tafereel. Wat hun uiterlijke reactie ook is, innerlijk weten ze dat ze tegen meer dan alleen een collectief van vijftien spelers spelen. Ze aanschouwen een cultuur, een identiteit, een ethos, een geloofssysteem, een collectieve passie, een team met een missie, dat ver voorbij gaat aan alles waar ze ooit eerder mee geconfronteerd zijn.”

Zie hier een kort filmpje van de Haka van de het wereldkampioenschap 2015 tegen Australië.

Eleven Rings

The Soul of Succes
Auteur: Phil Jackson and Hugh Delehanty

Elven Rings vertelt het verhaal van een van de succesvolste basketbalcoaches uit de Amerikaanse geschiedenis. Jackson zegt dat er drie belangrijke zenprincipes zijn die hij altijd heeft toegepast heeft in zijn coachcarrière. 1) Het opgeven van controle, 2) vertrouwen hebben in het moment, 3) leven vanuit compassie. Deze filosofie heeft hem 11 titels opgeleverd en hij is een van de eerste coaches die zenmeditatie introduceerde in de professionele sportwereld.

Klik hier voor een kort filmpje waarin Oprah Jackson interviewt.  

Piek

De belangrijkste lessen van het onderzoek naar uitmuntende prestaties
Auteurs: Anders Ericsson en Robert Pool

Ericsson, de man achter de 10.000 uren regel, doet al meer dan dertig jaar onderzoek naar excellent presteren. Zijn onderzoek richt zich op de absolute top in werkvelden zoals: violisten, schakers, atleten, docenten, ondernemers en vele andere. Hij omschrijft heel concreet de werkwijze die ten grondslag ligt aan uitmuntend presteren: Doelbewust Trainen! 

Grit

De kracht van passie en doorzettingsvermogen
Auteur: Angela Duckworth

In Grit deelt schrijfster, onderzoekster en professor in de psychologie Angela Duckworth belangrijke inzichten over presteren. Ze zegt dat het geheim van excellente prestaties niet iemands talent is, maar een speciale mix van passie en volharding voor de lange termijn. Ze noemt dit ‘Grit’. Excellent presteren ontstaat volgens Duckworth door jaren en jaren achter elkaar met gerichte inspanning te werken aan het verbeteren van je vaardigheden.

The Little book of Talent

52 Tips for improving Skills
Auteur: Daniel Coyle

Coyle deelt 52 tips over hoe we onze vaardigheden kunnen verbeteren. De hoofdstukken zijn kort en prikkelen je denkvermogen. Inspirerend om te lezen.

Alleen de titel vind ik al geweldig en de inhoud is dat ook. Korte passages waarin Arden zijn visie geeft om het ondenkbare denkbaar te maken en het onmogelijke mogelijk te maken. Het is een kleine broekzak-boekje waarin grote wijsheden beschreven zijn. Simpel en toepasbaar.

 • Meditatie en bewustzijn
De zin van het bestaan

De zin van het bestaan

Auteur: Viktor E. Frankl

Frankl, heeft me met dit boek diep geraakt. Hij is overlever van vier concentratiekampen waaronder Auschwitz en deelt vele waardevolle levenslessen. Zijn levenslessen gaan over doorzetten, de juiste mindset en het stellen van doelen. Miljoenen exemplaren zijn er van dit boek verkocht. Een absolute ‘must’ read!

Stilte van het hart

Stilte van het hart

Auteur: Paul Ferrini

Kort samengevat zegt Ferrini: stilte is de essentie van je hart. Je kunt niet leven vanuit je hart als je jezelf en anderen niet vergeeft. Je kunt niet leven vanuit je hart als je bezorgd of boos bent. Je kunt niet leven vanuit je hart als je oppervlakkig of moeizaam ademhaalt. Onder het denken ligt een laag van zuiver, niet-oordelend bewustzijn. Zodra je dat bewustzijn ontdekt, gaat je hart open en kun je moeiteloos geven en ontvangen. Een boek met diepgang en veel wijsheid.

De kracht van het NU

Auteur: Eckart Tolle

Tolle is wereldwijd een geliefd spiritueel leraar. Tolle maakt korte metten met de vernietigende gedachten van ons ego. Met de Kracht van het NU heeft hij de wereld een geweldig cadeau geven. 

OSHO deelt in dit kleine boek waardevolle meditaties. Het belangrijkste is dat ze praktisch toepasbaar zijn en dat je ze makkelijk kunt integreren in het alledaagse leven.

Meditation

The first and last freedom
OSHO

Door de visie van OSHO ben ik heel anders tegen meditatie gaan aankijken. In dit boek deelt OSHO zowel technieken als zijn visie op meditatie. Een absolute aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in meditatie.

Geluk zonder voorwaarden

Wij zijn onze gedachten niet
Auteur: Michael A. Singer

Hoe zou het zijn als je werkelijk vrij was? En hoe vind je innerlijke rust en vrijheid? Dit boek geeft antwoord: zuiver en no-nonsense. Het verandert de relatie met jezelf en de wereld om je heen.

Way of the peaceful Warrior

Auteur: Dan Millman

Dit boek heb ik met heel veel plezier gelezen. Het gaat over spiritualiteit, presteren, geluk en het leven zelf. Het boek is in 2006 ook verfilmd. Een echte aanrader!

De weg naar verandering

Auteur: Wayne Dyer

Dyer heeft zijn eigen interpretatie gegeven aan het boek: ‘Tao Te Ching’ van Lao Tse. Het originele boek is rond de 6e eeuw voor Christus geschreven en wordt gezien als een van de grootste Taoïstische meesterwerken ooit. Dyer heeft de 81 verzen van het origineel op een begrijpelijke manier vertaald en praktisch toepasbaar gemaakt voor de huidige tijd waarin we leven.

 • Communicatie en presentatie
Pitch Anything

Pitch Anything

Auteur: Oren Klaff

Hebben we allemaal niet iets te pitchen? In Pitch Anything schetst Klaff een innovatieve methode om je boodschap zo effectief mogelijk over te brengen. Eyeopener voor mij was hoe ons brein keuzes maakt en reageert op pitches. Voor iedereen die iets te verkopen heeft of zijn verhaal krachtig naar anderen wil overbrengen is dit een aanrader.

De TED Methode

Impactvol Presenteren
Auteur: Chris Anderson

Chris Anderson, dé man achter het wereldberoemde ideeën-imperium TED, legt in dit boek uit hoe iedereen een impactvolle en inspirerende presentatie kan geven. De presentaties van TED zijn online meer dan een miljard keer bekeken. Dit boek deelt zoveel waardevolle inzichten, iedereen die een verhaal vertelt kan zijn voordeel hiermee doen. En hebben we niet allemaal iets te vertellen?

Spreek als TED

De negen geheimen van de beste sprekers ter wereld
Auteur: Carmine Gallo

In ‘Spreek als TED’ deelt communicatiecoach Gallo waardevolle inzichten die de beste sprekers ter wereld gebruiken om hun verhaal te vertellen. Met name zijn message map was een eyeopener voor me.

Power Questions

Auteur: Andrew Sobel and Jerold Panas

Goede vragen zetten aan tot interactie en prikkelen onze creative vermogens. De schrijvers Sobel en Panas, lichten 35 belangrijke vragen toe met inspirerende praktijkvoorbeelden. Daarnaast delen ze ruim 300 andere vragen die van toepassing zijn op zowel business als het leven. Het is een waardevol boek, waar ik regelmatig op terugval. #2 Wie de goede vraag stelt, heeft de helft van de oplossing ga ik dieper in op de waarde van vragen.