• MYB 4: Jan Willem Alphenaar legt uit hoe we LinkedIn optimaal in ons voordeel kunnen benutten

  Door Ronnie Couwenberg op 28 augustus 2017

  MYB 4: Jan Willem Alphenaar legt uit hoe we LinkedIn optimaal in ons voordeel kunnen benutten
Mijn gast van vandaag is LinkedIn expert Jan Willem Alphenaar. Of ‘JW’ zoals hij graag  genoemd wordt. JW deelt in deze podcast hoe je de kans op het vinden van een passende baan of opdrachten vergroot door het goed gebruik maken van LinkedIn.

In januari 2017 dronk ik een bakkie koffie met hem bij de sponsor van deze podcast ‘Seats2meet’ op Strijp-S. Hij gaf hij me toen deze tip: “BNR nieuwsradio zoekt podcasters die deel uit willen maken van het BNR Expert Podcast Netwerk. Je kunt je hiervoor online aanmelden, iets voor jou?” Ik heb me direct ingeschreven en kreeg snel te horen dat mijn podcast deel ging uitmaken van het Expert Netwerk. Dat heeft er voor gezorgd dat veel zaken omtrent deze podcast in een stroomversnelling kwamen. Alle credits naar JW hiervoor, thanks.

JW studeerde aan de Haagse Hogeschool informatica van 1988 tot 1993 en startte in 1997 een eigen Multimedia Studio en Webdesign bedrijf. Deze ging in 2003 failliet en na een omweg in loondienst begon hij in 2011 weer voor zichzelf. Momenteel verzorgt hij nationaal en internationaal lezingen over de effecten van technologie op de klantbeleving. In Nederland staat hij bekend als LinkedIn expert en geeft jaarlijks vele presentaties en training over dit onderwerp. Dat is mooi want ik denk dat ik nog veel meer uit LinkedIn kan halen! Jij ook?

Veel luisterplezier,

Bedankt voor het luisteren!

Wil je jouw mening delen of heb je een vraag?  Dit kan via Facebook.

Abonneren op deze podcast kan via iTunes. Net als het achterlaten van een review of een waardering. Ze zijn belangrijk voor me en ik lees ze allemaal. Nogmaals hartelijk dank aan Jan Willem Alphenaar en tot de volgende keer.

De Mind Your Business Podcast is ook als App te downloaden in de App store en Google Play store.

GAST VAN VANDAAG

Jan Willem Alphenaar

Jan Willem Alphenaar is LinkedIn expert en geeft jaarlijks vele presentaties en training over dit onderwerp.

Social media:
Linkedin

DIT GA JE LEREN

 • Waar voldoet een goed profiel aan
 • JW ontwikkelde het PEAS Model en gaat hier dieper op in
 • Een handige tool om je profielfoto gratis te laten beoordelen
 • Wanneer gebruik je een premium account
 • Het belang van een persoonlijke welkomstboodschap
 • Waar is LinkedIn niet geschikt voor
 • Wat kunnen we in de toekomst van LinkedIn verwachten

RESOURCES

Opmerking: Sommige recources hieronder kunnen affiliate links zijn, dit betekend dat ik een comissie krijg (geen extra kosten voor jou) als je via deze link een bestelling plaatst.

SPONSORS

Werken, vergaderen en ontmoeten met de visie dat de omgeving je kan versterken.