• Ben jij bereid om je mindset te onderzoeken?

    Grenzen verleggen, inspirerend leven en succesvol een business runnen begint met het onderzoeken van je mindset. 

Onderzoek je mindset door het interactieve formulier onderaan deze pagina in te vullen. 

Het interactieve vragenformulier omvat drie open vragen en 24 stellingen. Deze helpen je met het onderzoeken van je mindset en geven inzicht waar je winst kunt boeken. Het formulier wordt na het invullen direct naar je toe gemaild, zodat je het nog eens rustig over kunt lezen. Het is geheel gratis.

Onderstaand verhaal schets een duidelijk beeld tussen twee verschillende mindsets. Allemaal hebben we de mogelijkheid om met onze wilskracht te kiezen.

Welke verhaal vertel jij jezelf?

“Al vanouds her vertellen mensen elkaar verhalen,” vertelde een oude indiaan zijn kleinzoon. Het zit in de aard van de mensen om elkaar verhalen te vertellen. Het heeft iets mysterieus, we luisteren er graag naar. We kennen verhalen over: werk, liefde, moeilijke tijden, geld, gezondheid, wijsheid en nog vele andere. Maar, zei de oude indiaan: “In essentie zijn er maar twee soorten verhalenvertellers. “Wie zijn deze twee opa” , vroeg de kleinzoon. “Luister”, zei de oude indiaan: Een verhalenverteller is de brenger van duisternis en de andere de brenger van licht.

— De brenger van duisternis verspreidt de woorden dat het lastig en zwaar is om te veranderen. Dat veel doelen niet gerealiseerd kunnen worden omdat ze middelen missen als: tijd, geld, kennis, een goede gezondheid of een netwerk van mensen dat hen ondersteunt. Bij deze verhalenvertellers is het glas altijd half leeg. Ze missen het geloof in hun eigen mogelijkheden en kracht. Ze hebben weinig tot geen ambitieuze doelen en de doelen die ze zichzelf stellen zijn zo laag dat er niets uitdagends aan is. Ze overtuigen zichzelf dat het leven zwaar is, een strijd is, het moeizaam verloopt, ze nooit de juiste levenspartner vinden, ze geen respect en liefde van hun omgeving krijgen. Ze geloven niet dat er een passend bestaan is waarin passie, vreugde en inkomen samen kunnen komen. De brenger van duisternis is heel goed in beperking opleggen aan zichzelf en aan anderen. De schuld wordt altijd gegeven aan externe factoren, dit is de makkelijkste weg, dit kost weinig moeite. Ze ontlopen de pijn van discipline en verantwoordelijkheid. Ze zijn bang voor mislukking, voor afwijzing, voor wat anderen over ze zeggen. Ze zijn bang om uit hun vertrouwde comfort zone te komen. Ze zijn bang voor verandering omdat ze niet weten wat de verandering hen gaat brengen. Het onbekende beangstigt en verlamt ze. Overleven is hun enige doel. De oude indiaan pauzeer even, waarna hij zijn verhaal vervolgde.

— De brenger van licht verspreid woorden als liefde, vertrouwen, moed, kracht, verantwoordelijkheid, discipline en geloof. Ze vertellen over de mogelijkheden en kansen die het leven biedt. Overtuigend brengen ze het verhaal dat iedereen de kracht en het potentieel bezit om datgene te manifesteren wat in lijn ligt met hun diepste verlangens. Dat verantwoordelijkheid en discipline noodzakelijk zijn om dingen te realiseren. Er wordt verteld vanuit eigen ervaring. Deze verhalenverteller draait niet om zaken heen en zal toegeven dat het leven hard kan zijn, dat er momenten van pijn zullen zijn en dat er tijden zullen zijn waarin je veel weerstand ervaart. Maar ze zullen je vertellen hoe zij deze weerstanden hebben doorstaan, hoe ze de strijd zijn aangegaan en hoe ze andere wegen gecreëerd hebben. Ze zullen je vertellen over de spanning die het onbekende met zich meebrengt. De onzekerheid die hen voortstuwt. Ze zullen vertellen over de keren dat ze gevallen zijn en toch weer de kracht vonden om op te staan. Ze zullen vertellen over uitdagende doelen, dat er moed en vertrouwen voor nodig is om de eerste stap te zetten, zonder het totale eind plaatje te zien. Ze geloven dat de juiste middelen beschikbaar zullen zijn niet eerder en niet later. Dat de mooiste momenten in het leven zich spontaan als een verassing openbaren. Ze vertrouwen op hun intuïtie die ze door het onbekende doolhof zal leiden. Ze hebben de discipline om datgene te doen wat gedaan moet worden. Zij zullen omkijken naar het verleden als een leermeester en dankbaar zijn dat ze die ervaring mee kunnen nemen naar de toekomst. Op het einde van hun leven zullen zij zeggen. “Ik heb voluit geleefd”, “Ik heb lief gehad”, en “ik heb mijn talenten optimaal ontwikkeld en dienstbaar ingezet voor mens en wereld.”

powered by Typeform