Ervaringen van ondernemers over het samenwerken met Ronnie.

Ik ken Ronnie persoonlijk uit de sportwereld waar hij bij iedereen alles naar boven haalde en zorgde voor een collectief waarbij niemand door de ondergrens zakt.
Kijkend naar de ervaring welke ik nu met hem heb gehad zakelijk, zie ik veel sterke dingen terug komen. Denk aan altijd willen groeien, focus zetten en behouden.
Ons heeft hij dan ook goed geholpen als gesprek facilitator om doelen scherp te stellen doormiddel van het stellen van de juiste vragen en het op het juiste moment uitdagen van de verschillende personen op het gegeven antwoord.

Ronnie is de ideale persoon om jezelf even uit je dagelijkse business te laten halen, zodat je even niet in je business werkt maar aan je business.

Geef een reactie

Niet vaak kom je mensen tegen met dezelfde passie, energie en commitment als die van Ronnie. Dat vertaalt zich in coachsessies waarbij hij urenlang met tomeloze inzet met jou samen gaat werken aan een resultaat. In de gesprekken met Ronnie worden pijnpunten blootgelegd, of je dat nu wil of niet. Maar die pijn is nodig om te groeien, als mens én als zakenman. Door Ronnie heb ik een zeer moeilijke zakelijke knoop door moeten hakken waar ik al jaren mee liep. Hij hield me spiegel voor waardoor mijn dilemma opeens kraakhelder werd. Deze beslissing heeft me daarna heel veel goeds gebracht.

Ronnie stelt de juiste vragen, luistert naar wat je vertelt, maar neemt ook de dingen op die de mond niet zegt maar het lichaam wel.
Het is een boekenwurm en heeft zo’n beetje al het belangrijke materiaal wat ertoe doet gelezen. Dat gecombineerd met de opgedane praktijkervaring uit zijn carrière, geeft hem een overvloed aan kennis, maar weet deze gedoseerd en effectief over te brengen. Urenlange coachsessies zijn geen enkel probleem voor Ronnie, de laatste minuut gaat met dezelfde energie als de eerste, iets wat ik elke keer weer heel bijzonder vind.

Ronnie is een onmisbare factor geworden binnen mijn onderneming. Met hem aan mijn zij weet ik dat ik groei, soms met hele grote stappen, soms met kleinere, maar áltijd met resultaat. Je verbindt snel met Ronnie wat maakt dat het niet altijd zakelijk hoeft te zijn, maar dat er ook ruimte is voor een leuk praatje met een (flauwe) grap on the side. Kortom, Ronnie biedt het hele pakket en is een aanrader voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke en zakelijke groei.

Geef een reactie

Als bedrijf loop je regelmatig tegen dingen aan waar je intern niet gelijk een oplossing voor weet. Wij hebben daar in het verleden ook wel eens mee te maken gekregen. Je kan in dit soort situaties dan zelf eigenwijs op zoek gaan naar een oplossing, maar je kan ook gewoon een expert inhuren.

Business coach Ronnie Couwenberg is zo’n expert. Sinds 2019 helpt Ronnie ons bij het overwinnen van verschillende uitdagingen.

Kennismaken met Ronnie

Ik leerde Ronnie kennen tijdens een meeting van Directeuren Netwerk. Hij fungeerde hier als tafelvoorzitter. Het enthousiasme waarmee Ronnie toen over zijn werkwijze vertelde, sprak mij direct aan. Ronnie is namelijk uiterst direct en gestructureerd.

Precies wat ik nodig heb!

Hij zorgt ervoor dat zaken zo snel mogelijk worden aangepakt. Vooral de zaken waar ik tegenop zie en waarvan ik geneigd ben om ze voor me uit te schuiven. Ronnie is dan als het ware de stok achter de deur.

Vooruitgang realiseren

Sinds we de samenwerking met Ronnie zijn gestart heeft hij ons al met enorm veel dingen geholpen. Door hem hebben wij bijvoorbeeld geleerd om sneller en daadkrachtiger beslissingen te nemen. Zo hebben wij samen met Ronnie onze perfecte klant in kaart gebracht en vervolgens ook gelijk uitgestippeld hoe we deze het beste kunnen benaderen.

Daarnaast daagt hij ons regelmatig uit om buiten onze comfortzone te treden. Denk bijvoorbeeld aan het plegen van koude acquisitie, dat is nou niet bepaald een hobby van mij. Het was aanvankelijk dan ook niet altijd even makkelijk om dit soort zaken daadkrachtig uit te voeren, maar we plukken er nu wel de vruchten van!

Nog een ander waardevol initiatief dat door Ronnie zijn coaching is ontstaan, is de ochtendbespreking. Deze bespreking heeft ervoor gezorgd dat ieder teamlid precies weet wat er die dag op de planning staat. Dit heeft de interne communicatie enorm verbeterd.

Kort samengevat is Ronnie zijn bijdrage van onschatbare waarde voor ons. We bevelen Ronnie zijn diensten dan ook van harte aan!

Bedankt Ronnie!

Geef een reactie

Hardstyle DJ, Bob van der Palen (B-front) over: spanning, flow en zijn samenwerking met Ronnie Couwenberg

Geef een reactie

Continu in ontwikkeling! Ronnie is een erg prettig persoon die aan de hand van verhalen een duidelijke boodschap weet over te brengen. Hij is gedreven en aangenaam confronterend in zijn coaching. Ook zijn verrijkte kennis aan zelfontwikkeling was voor mij van toegevoegde waarde.

Geef een reactie

Ronnie heeft mij geholpen om mijn mindset als ondernemer te veranderen. Het belangrijkste inzicht wat ik geleerd heb is: leg de nadruk op wat je komt brengen en niet op wat je komt halen. Dit was een 180 graden verandering in mijn denken, en dit heeft me als ondernemer al heel veel positieve dingen gebracht. Ik kan Ronnie van harte aanbevelen als sparring partner of coach.

Geef een reactie

Ronnie is puur, enthousiast en inzichtelijk. Voor mij is hij uitgegroeid tot een vertrouwenspersoon die je een spiegel voorhoudt. Gedreven door passie en gespecialiseerd in mindset-coaching laat Ronnie ons inzien dat mindset meer bepalend is voor succes dan talent.

Geef een reactie

Ronnie Couwenberg is niet één van de vele coaches die bijv. een bepaald trucje toepast. Natuurlijk moet je goede vragen stellen en de coachee zodoende ook zijn eigen antwoorden laten vinden. Ronnie is to the point, blijft kritisch en spiegelt direct, en legt de vinger snel op de (mogelijk) zere plek. Hij gebruikt de impact van (je eigen en zijn) verhalen om deze te koppelen aan je personal brand, en weet wat het is om met het aspect ‘prestatiecultuur’ aan de slag te zijn. Snelle concrete handvatten en doelgerichte opdrachten helpen je elke keer weer een stap verder en zorgen voor de goede energieboost. Zijn T-model helpt ook veel bij de dagelijkse werkzaamheden, maar daar mag hij zelf meer over vertellen ;).

Geef een reactie

Ronnie is een bijzonder mens met de gave je op een prettige manier te confronteren met jezelf. Zijn vragen zijn zeer verhelderend, doordat hij ook hoort wat je niet zegt. Met behulp van metaforen en voorbeelden helpt Ronnie je tot concrete acties te komen om je verder te kunnen ontwikkelen. Hij vertelt je niet wat je moet doen, maar deelt waardevolle lessen met je waardoor je zelf tot het gewenste inzicht komt. Ondanks dat onze persoonlijkheden niet overeenkomen, weet Ronnie tot stappen te komen die passen bij wie ík ben. De gesprekken hebben me geholpen met de juiste mindset en energie de resultaten te boeken waar ik naar zocht.

Geef een reactie

Op het moment dat ik het allemaal even niet meer weet, is Ronnie degene die me helpt om alles op een rijtje te zetten. Hij laat me inzien wat op dat moment prioriteit is om de volgende stap te zetten. Aan het begin van een coachsessie is mijn visie wazig en aan het einde van de sessie heb ik kraakhelder wat voor actie ik ga ondernemen. Zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. Ronnie geeft me de kracht om knopen door te hakken en in mezelf te geloven.

Geef een reactie

Ronnie is recht door zee, neemt geen blad voor de mond en weet te zeggen waar het op staat. Hij weet haarfijn de vinger op de zere plekken te leggen, vraagstellingen te verhelderen en te motiveren tot het ondernemen van actie in de juiste richting.

Marco Swart

Geef een reactie

Dit zeggen ondernemers over Costa Rica exclusive.

Na een periode van 14 dagen intensief met Ronnie optrekken in Costa Rica, kan ik alleen maar terugblikken op een onvergetelijke ervaring. Ik leerde onder andere hoe belangrijk het bewaken en zorgdragen van de innerlijke rust is en heb daarnaast veel gehad aan onze gesprekken. De coachreis naar Costa Rica met Ronnie is echt een aanrader.

Bastiaan Kuijlaars

Owner BNS Data Logistics BV

Voorafgaand aan de Coachreis naar Costa Rica heb ik samen met Ronnie duidelijk geformuleerd wat ik wilde bereiken. Ik ben met meer naar huis gegaan dan ik had verwacht. Een inzicht waar ik me tijdens deze coachreis echt bewust van ben geworden is dat ik veel daadkrachtiger keuzes ga maken. Voor mij was het een topervaring die ik 100% aanbeveel aan andere ondernemers.

Jorrit Schiks

Directeur Netwerken Nederland

Ronnie heeft mij geholpen zowel privé als zakelijk positieve veranderingen door te voeren. Hij is straight to the point, draait nergens omheen en confronteert je met de realiteit. Dit heeft mij geholpen om belangrijke keuzes te maken in mijn bedrijf maar ook in mijn privé leven. Ik geef zowel Ronnie als de coachreis naar Costa Rica een 5-sterrenrecensie.

Michel van de Sande

Horeca ondernemer